Overdrijf je niet een beetje?

04 juni 2021

“Heb je pijn aan je rug?”, vraagt ze met een bezorgde en empathische blik. Ik heb een scheve rug en loop daardoor niet altijd goed recht. En er is altijd wel iemand die, ongetwijfeld goedbedoeld, mij deze vraag stelt, vaak op een moment dat ik er zelf niet mee bezig ben, ik er niet over nadenk en me beweeg zoals het voor mij normaal voelt. Dat vrije bewegen is door haar opmerking direct weg. 

 

Onderzoekt, en gij zult....

20 mei 2021

Als 16-jarige kocht ik een bruine Peugeot toer/ racefiets: 27 inch wielen en mooi rank. Je ziet ze weer vaker tegenwoordig en ze zijn nu heel vintage. Deze fiets, die ik na lang sparen kon kopen en die ik zelf onderhield heb ik 4 ½ jaar gehad. Ik ging ermee op fietsvakanties naar de Ardennen, Frankrijk en Engeland, reed ermee naar school, feestjes, de kroeg en ’s nachts naar mijn vriendinnetje (en weer terug als ik niet kon blijven slapen). Ooit kocht ik er een nieuwe crank-stel voor, zonder spietjes en monteerde deze zelf met een oude waterpomptang en veel geduld.

 

Jij doet zeker niet mee

09 maart 2021

 

 

 

 

 

“Jij doet zeker niet mee”, zei ze nogal fel en scherp. Ik keek haar aan en zei niets. Ik was de laatste in de kring die ze vroeg om mee te doen met haar    initiatief. Dus ik had me voorbereid op dit moment en toch werd ik overvallen door haar stelligheid die ik niet zag aankomen. 

 

Gele jasjes interventie

26 februari 2021

Vorige week organiseerden wij (Hilde en ik van NieuweKaders) een bijeenkomst voor de deelnemers van de leergroep. Live, in het park, volledig de RIVM-regels in acht nemend. Het was geweldig om weer iets te kunnen voelen van de dynamiek tussen mensen tijdens een live bijeenkomst. 

 

It takes a lot

03 februari 2021

I takes a lot…

 

Vandaag zag ik dit filmpje van een kunstproject in Berlijn, met Damien Rice en Cantus Domus. Zoals vaker met dit soort filmpjes zit ik binnen een minuut ingetogen te huilen. De tranen lopen als vanzelf over mijn gezicht en wat ik voel is niet zozeer verdriet als wel ontroering en een innerlijk appèl. 

 

Blue Monday

18 januari 2021

Heb jij het een beetje lekker vandaag op deze blue Monday?

 

Over verbinding en nieuwe wegen

13 november 2020

Als je er niet voor wegloopt, vormen de onrust en de angst voor wat we niet kunnen begrijpen juist de weg naar het nieuwe begin, zegt pastor Jules Desmé. Dat is in deze crisistijd broodnodig.

 

Moeite met inschrijven

22 juni 2020

Op kantoor staat een whiteboard, waarop de aanmeldingen voor de verschillende trainingen die we vanuit NieuweKaders aanbieden staan uitgeschreven. Ons programma Identiteit Transitie Veerkracht wordt deze zomer twee keer aangeboden, Identiteit Werk Relevantie in oktober. Dat whiteboard heeft twee doelen: de visualisatie van de te halen doelen en het beginnen met afstemmen op - en verbinden met de deelnemers: namen beginnen te landen en onze gedachten over de groep krijgt al wat vorm.

 

Relevantie

09 juni 2020

Relevantie

Hoe komt het dat ik deze originele analoge foto van Jozef van den Berg al jaren op mijn kantoor heb hangen? De laatste jaren zocht ik een nieuw huis voor de foto, ik dacht aan terugbrengen naar Jozef, zocht contact met zijn dochter, maar heb uiteindelijk niets gedaan. Waarom is dat zo vraag ik me nu af, wat betekent deze foto voor mij en wat heeft deze foto te maken met de vragen over relevantie waarmee ik me steeds intensiever bezig houd?

 

 

Transitieperikelen: hoe fijn is meer vrijheid

15 mei 2020

Transitieperikelen

Pagina's